Меню
м. Київ, вул. Глибочицька, 40-Х
Наша адреса:
м. Київ, вул. Глибочицька, 40-Х
Час роботи
Час роботи магазину:
  • Пн-Пт - 09:00 - 16:00
  • Сб, Нд - вихідний
Замовити дзвінок

Як обрати сейф? Ми допоможемо зробити правильний вибір

Як обрати сейф? Ми допоможемо зробити правильний вибір

Ми допоможемо визначитися з вибором сейфа, який буде відповідати Вашим вимогам, побажанням та підібрати оптимальний варіант сейфа. У цій статті ми опишемо ключові рекомендації, особливості вибору сейфа.

Процес вибору і купівлі сейфа непростий. Існує ряд факторів, які необхідно врахувати при виборі сейфа. Почнемо з основних питань, відповіді на які допоможуть Вам визначитися з вибором сейфа.

Що буде зберігатися в сейфі? 



Відповідь на це питання допоможе визначитися з необхідним типом захисту сейфа. Чим вище цінність вмісту, який Ви збираєтеся зберігати в сейфі, тим вище тип захисту вам необхідний. 

По типу захисту сейфи розрізняють на: вогнестійкі, зламостійкі, вогнезламостійкі.




Вогнестійкі сейфи витримують високий температурний поріг (температура ззовні сейфа до 1010°С, всередині сейфа - до 170°С), вони мають двостінний корпус зі спеціальним вогнестійким наповнювачем. Час дії вогню на сейф обчислюється у хвилинах і визначає його клас. Наприклад, сейф класу LFS 30P  гарантує збереження цінностей протягом 30 хвилин. 

Зламостійкі сейфи захищають гроші, цінності та документи від можливої спроби зламу і забезпечують санкціонований доступ до його вмісту. Сейфи такого типу мають двостінний корпус, який заповнений спеціальним зламостійким наповнювачем (фортифікаційний бетон, армований бетон, суперміцний армований фібробетон Densit Flexbinder), вони комплектуються сертифікованими сейфовими замками високої секретності. 

Для захисту вмісту від впливу вогню і зламу, розроблені вогнезламостійкі сейфи. Це комбіновані двостінні сейфи, забезпечують надійний захист ваших цінностей і документів. 

Для зберігання зброї необхідні зламостійкі збройні сейфи. Вони забезпечують санкціонований доступ до зброї і попереджують нещасний випадок. Сейфи можуть вміщувати від 1 до 13 рушниць, також комплектуються полицями, окремим відділенням, що замикається, для зберігання боєприпасів та документів на зброю.

Наскільки великим повинен бути сейф?



Обирайте сейф виходячи з обсягу всіх цінностей, які будуть в ньому зберігатися. Рекомендуємо додати до розрахункового обсягу цінностей ще 20% враховуючи, те що сейф купується на довго і обсяг цінностей може зрости. 

Важливо! Варто враховувати, що внутрішні розміри сейфа менше, ніж зовнішні, особливо для заливних двостінних сейфів, у яких є захисний шар зі спеціальним наповнювачем. 

Де буде встановлений сейф?



Залежно від типу приміщення і ступеня його захищеності рекомендуються різні типи сейфів. Наприклад, якщо це офісне приміщення з сигналізацією, яке знаходиться в бізнес центрі з охороною, ступінь захищеності сейфа може бути середнім. У разі установки сейфа в квартирі без охорони/сигналізації, ступінь захищеності сейфа повинен бути максимальним. 

Популярними на сьогоднішній день залишаються вбудовувані сейфи. Їх перевага полягає в тому, що вони приховані від сторонніх очей, монтуються в бетонну стіну і надійно фіксуються за допомогою спеціальної зовнішньої арматури на сейфі. Після встановлення їх легко маскувати зовнішнім декором. 

Інші типи сейфів, що не вбудовуються, які важать до 1000 кг, необхідно кріпити до підлоги та/або стіни. Кріплення забезпечить необхідний рівень стійкості до зламу і буде перешкодою до виносу сейфа грабіжником. 

В сейфах Griffon передбачено анкерне кріплення сейфа до підлоги та/або стіни в залежності від типу і моделі сейфа.

Який тип замка обрати?



Існують різні типи сейфових замків. Як правило, замок обирають за зручністю використання, частотою відкриття сейфа, ступенем зламостійкості сертифікованих сейфових замків. Основні типи замків: ключовий замок, електронний кодовий, механічний кодовий, поєднання різних типів замків. Додатковою перевагою може бути система затримки відкриття сейфа, яка реалізована в сейфах Griffon з електронним кодовим замком M-LOCKS виробництва Нідерланди. 

Ключ найбільш стандартний варіант замка. Немає необхідності запам'ятовувати комбінацію коду, простота і зручність використання. Ключ поставляється в 2 примірниках із запасним ключем.

Електронні кодові замки зручні в експлуатації, кодуються, як правило, на 6-8 цифр паролю. Вам немає необхідності носити з собою ключ або запам'ятовувати складні комбінації пар чисел, замки легко і просто кодуються унікальним паролем.

Механічний кодовий замок відрізняється високим ступенем надійності, для кодування використовуються три пари чисел. Один з найстаріших і основних варіантів замикання сейфів.

Комбіновані варіанти передбачають комплектацію сейфа двома типами замків, що підвищує ступінь його надійності.


Чи потрібні полиці? 

Полиці необхідні для поділу корисного простору сейфа. Для зручності використання сейфа вони очевидно необхідні, особливо для зберігання великої кількості документів, цінностей. Полиці в сейфі можуть бути стаціонарними або такими, що переміщуються. Полки, що переміщуються дозволяють організувати простір сейфа під індивідуальні потреби. 

Чи потрібне окреме відділення в сейфі (трейзер (каса))? 

Окреме відділення, що закривається, особливо корисне для офісних сейфів, адже часто доступ до нього мають кілька осіб. У відділенні можна зберігати гроші, кредитні картки, сертифікати та інші цінності.

Рекомендації


Коментарі
Категорії